02-02-2014, 23:40 PM
Dorsza dostać nie problem, nie problem go złapać. Zatem postanowiłem zrobić nowego miksa dla ryb.
Składniki:
pomuchel, po waszemu dorsz
kalmary
brokuły
kiełki
tajne dodatki
Dorsz, mam świeżego, ale do miksa albo oglądamy dokładnie rybę pod żarówką, albo mrozimy minimum 3 doby, chodzi o pozbycie się pewnego nicienia, czyli lepiej dmuchać
Kalmary - szukałem składnika wiążącego. Agaru nie było, to kalmary.
Zielone - brokuły i kiełki.
Tajne składniki - są tajne i tyle.
Dorsz rozmrożony, nastepnie oskórowany i do wiaderka.
Kalmary - je trzeba obrać z błony. Nie ma szans na jej zblendowanie, zatem przykładamy się do obierania.
Brokuły - do mikrofali na 6 minut z 2 łyżkami wody.
Kiełki - są i już z tajnymi składnikami.
Blendujemy kalmary - gęsta biała masa. Już sama świetnie jest pobierana przez ryby.
W osobnym naczyniu blendujemy dorsza, zielsko i tajne składniki. Dodajemy mase z kalmarów i mieszamy już łyżką.
Lubie grubsze kawałki w karmie, zatem, nie robię papki. Pakujemy w woreczki strunowe i gotowe.
Pokarm ma stałą konsystencję i znika szybko. Smaczny jest, chociaż mało słony
Fotostory
Składniki:
pomuchel, po waszemu dorsz
kalmary
brokuły
kiełki
tajne dodatki
Dorsz, mam świeżego, ale do miksa albo oglądamy dokładnie rybę pod żarówką, albo mrozimy minimum 3 doby, chodzi o pozbycie się pewnego nicienia, czyli lepiej dmuchać
Kalmary - szukałem składnika wiążącego. Agaru nie było, to kalmary.
Zielone - brokuły i kiełki.
Tajne składniki - są tajne i tyle.
Dorsz rozmrożony, nastepnie oskórowany i do wiaderka.
Kalmary - je trzeba obrać z błony. Nie ma szans na jej zblendowanie, zatem przykładamy się do obierania.
Brokuły - do mikrofali na 6 minut z 2 łyżkami wody.
Kiełki - są i już z tajnymi składnikami.
Blendujemy kalmary - gęsta biała masa. Już sama świetnie jest pobierana przez ryby.
W osobnym naczyniu blendujemy dorsza, zielsko i tajne składniki. Dodajemy mase z kalmarów i mieszamy już łyżką.
Lubie grubsze kawałki w karmie, zatem, nie robię papki. Pakujemy w woreczki strunowe i gotowe.
Pokarm ma stałą konsystencję i znika szybko. Smaczny jest, chociaż mało słony
Fotostory