22-08-2015, 14:37 PM
Przed chwilą zakończyłem produkcję swojego shrimp-mixa i tak się zastanawiam nad dwiema kwestiami:
- mój przepis składa się między innymi z mrożonek (chyba wszystkie są takie ), z tego co wiadomo nie powinno się zamrażać raz już rozmrożonego produktu spożywczego a podczas produkcji shrimp-mixa wszystkie wcześniej zamrożone produkty się rozmrażają po czym pakujemy do zamrażarki i ponownie zamrażamy - czy to nie jest szkodliwe/niezdrowe dla ryb ?
- druga kwestia to data przydatności do spożycia tzn. dziś robiłem karmę gdzie najbliższa data jednego z produktów już zamrożonych to 11.2016 a pozostałe zamrożone miały dłuższą datę przydatności do spożycia i do tego świeże warzywa - jaką można w tej sytuacji założyć datę przydatności do spożycia (11.2016) ?
- mój przepis składa się między innymi z mrożonek (chyba wszystkie są takie ), z tego co wiadomo nie powinno się zamrażać raz już rozmrożonego produktu spożywczego a podczas produkcji shrimp-mixa wszystkie wcześniej zamrożone produkty się rozmrażają po czym pakujemy do zamrażarki i ponownie zamrażamy - czy to nie jest szkodliwe/niezdrowe dla ryb ?
- druga kwestia to data przydatności do spożycia tzn. dziś robiłem karmę gdzie najbliższa data jednego z produktów już zamrożonych to 11.2016 a pozostałe zamrożone miały dłuższą datę przydatności do spożycia i do tego świeże warzywa - jaką można w tej sytuacji założyć datę przydatności do spożycia (11.2016) ?