07-11-2012, 12:50 PM
Zastanawiam się jak jest z płatkami dostępnymi w sklepach. Czy one sa tak napakowane konserwantami że się nie psują czy po prostu samo suszenie je zakonserwowało? W sumie suszenie też jest dobrą metodą konserwacji - patrz grzyby, mięso (akurat w Polsce mało popularne), owoce itp. Nie chciałbym tego mocniej grzać niż 50*C, żeby temperatura nie rozłożyła cennych substancji odżywczych i witamin.
Generalnie mam w domu z 100g krewetek koktajlowych i dwie kolby kukurydzy. Mam też czosnek z polskiego ogródka a nie Chin Kukurydze bym lekko podgotował i zrobiłbym mix z ząbkiem, może dwoma, czosnku
Generalnie mam w domu z 100g krewetek koktajlowych i dwie kolby kukurydzy. Mam też czosnek z polskiego ogródka a nie Chin Kukurydze bym lekko podgotował i zrobiłbym mix z ząbkiem, może dwoma, czosnku