Przepis standardowy to:
1 kg krewetek w calosci
1kg groszku
0,4 kg szpinaku
25ml kwasu askobrbinowego(czysta witamina C kwasek cytrynowy w kazdym spozywczym)
30 ml wybarwiajacej astaxanthiny
7 ml spiruliny
75-100 ml agar-agar
Wczesniej dodawalem malze ...ale to dosyc delikatne produkty nie ryzykuje .
Tym razem dodalem czosnek i kawalek swiezej marchewki.
Kolor nadaje temu astaxanthin
Cala zmiksowana papke laduje do woreczkow foliowych wyciskam powietrze.Gubosc nie przekracza u mnie ok 3mm ..co ulatwia pozniej odlamywanie kawalkow bez uzycia siekiery i mlota.
1 kg krewetek w calosci
1kg groszku
0,4 kg szpinaku
25ml kwasu askobrbinowego(czysta witamina C kwasek cytrynowy w kazdym spozywczym)
30 ml wybarwiajacej astaxanthiny
7 ml spiruliny
75-100 ml agar-agar
Wczesniej dodawalem malze ...ale to dosyc delikatne produkty nie ryzykuje .
Tym razem dodalem czosnek i kawalek swiezej marchewki.
Kolor nadaje temu astaxanthin
Cala zmiksowana papke laduje do woreczkow foliowych wyciskam powietrze.Gubosc nie przekracza u mnie ok 3mm ..co ulatwia pozniej odlamywanie kawalkow bez uzycia siekiery i mlota.