03-10-2011, 22:57 PM
Cześć,
ciekawe pytanie, wielokrotnie mi je zadawano i odpowiedź nie jest jednoznaczna, wiele czynników ma na to wpływ: porównać można np. "tłustego amerykanina do japończyka (azjaty)" pije oczywiście do diety odpowiedniej dla każdego z osobna gatunków; często lekceważona temperatura wody (a co tam przy 30'C ładnie się wybarwiają - czyli pełna eksploatacja organizmu), warunki w jakich ryba funkcjonuje, jakość i ilość wody a kończąc na obsadzie,
górna granica o jakiej słyszałem to ok 10 lat choć nie doświadczyłem jeszcze tego,
sam jestem ciekaw opinii Krzysztofa
pzdr
Michał
ciekawe pytanie, wielokrotnie mi je zadawano i odpowiedź nie jest jednoznaczna, wiele czynników ma na to wpływ: porównać można np. "tłustego amerykanina do japończyka (azjaty)" pije oczywiście do diety odpowiedniej dla każdego z osobna gatunków; często lekceważona temperatura wody (a co tam przy 30'C ładnie się wybarwiają - czyli pełna eksploatacja organizmu), warunki w jakich ryba funkcjonuje, jakość i ilość wody a kończąc na obsadzie,
górna granica o jakiej słyszałem to ok 10 lat choć nie doświadczyłem jeszcze tego,
sam jestem ciekaw opinii Krzysztofa
pzdr
Michał