20-07-2012, 07:40 AM
Czekolada
3/4 szklanki mleka 3,2% gotujemy z 1,5 szklankami cukru kryształ przez 20 minut. Gotujemy oczywiście w sporym garnku, na małym ogniu. Po 20 minutach dodajemy 3 duże łyżki dobrego kakao i miesząc gotujemy 5 minut.
Teraz zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy kostkę margaryny (Palma, Kasia) i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia jej i powstania jednolitej masy.
Następnie dodajemy 25 dkg mleka w proszku ( proszek nie granulat) i mieszamy dokładnie.
Dodatki - dowolne np. 2 paczki herbatników szkolnych kruszymy i mieszamy. Można dodać migdały, orzechy...i co kto lubi.
Wykładamy do płaskiego naczynia i czekamy aż zastygnie. U nas zwykle nie zastyga i jest podjadana od razu A bitwa o wylizanie garnka jest zajadła.
Smacznego
Marta
3/4 szklanki mleka 3,2% gotujemy z 1,5 szklankami cukru kryształ przez 20 minut. Gotujemy oczywiście w sporym garnku, na małym ogniu. Po 20 minutach dodajemy 3 duże łyżki dobrego kakao i miesząc gotujemy 5 minut.
Teraz zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy kostkę margaryny (Palma, Kasia) i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia jej i powstania jednolitej masy.
Następnie dodajemy 25 dkg mleka w proszku ( proszek nie granulat) i mieszamy dokładnie.
Dodatki - dowolne np. 2 paczki herbatników szkolnych kruszymy i mieszamy. Można dodać migdały, orzechy...i co kto lubi.
Wykładamy do płaskiego naczynia i czekamy aż zastygnie. U nas zwykle nie zastyga i jest podjadana od razu A bitwa o wylizanie garnka jest zajadła.
Smacznego
Marta