24-06-2012, 19:07 PM
Rizotto Wujka Killi
1 torebka ryżu białego i 1 dzikiego, olej, mieszanka warzywna mrożona - wedle uznania, sos sojowy, szklanka rosołu, wszelkie mięsa jakie znajdę w lodówce
Ryże wysypać z torebek i podsmażyć na oleju - dosłownie minute/dwie, dodać mieszankę warzyw, wymierzać. Dolać sos sojowy - kilka łyżek, oraz rosół. Dusimy na małym ogniu około 30 minut pod przykryciem.
Miesiwa wszelakie kroimy w kostkę i tak 7 minut przed końcem gotowania dodajemy do ryżu z warzywami.
Następnie nakładamy sobie słuszną porcje i sypiemy tartym serem.
Po zjedzeniu udajemy się po zakupy, bo to danie robię przed przyjazdem mamusi , w celu oczyszczenia lodówki i zrobienia miejsca pod świeże warzywa, mięso i inne cuda
Krzysiek dzięki za przepis
1 torebka ryżu białego i 1 dzikiego, olej, mieszanka warzywna mrożona - wedle uznania, sos sojowy, szklanka rosołu, wszelkie mięsa jakie znajdę w lodówce
Ryże wysypać z torebek i podsmażyć na oleju - dosłownie minute/dwie, dodać mieszankę warzyw, wymierzać. Dolać sos sojowy - kilka łyżek, oraz rosół. Dusimy na małym ogniu około 30 minut pod przykryciem.
Miesiwa wszelakie kroimy w kostkę i tak 7 minut przed końcem gotowania dodajemy do ryżu z warzywami.
Następnie nakładamy sobie słuszną porcje i sypiemy tartym serem.
Po zjedzeniu udajemy się po zakupy, bo to danie robię przed przyjazdem mamusi , w celu oczyszczenia lodówki i zrobienia miejsca pod świeże warzywa, mięso i inne cuda
Krzysiek dzięki za przepis