22-05-2017, 19:39 PM
Wczoraj oglądałem jeden z najbardziej ulubionych przeze Mnie program kulinarny Kudłacze na motorach akurat byli w Rosji i zrobili Strogonoffa BOEUF . Od wczoraj juz o tym myślałem i dzisiaj nie wytrzymałem i zrobiłem
Przepis dziecinnie prosty:
0,5 kg polędwicy wołowej
0,5 kg pieczarek
100ml Brendy 36%
1 łyzka musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy sarepskiej
3 łyżki smietany 18%
1 cebula
Natka pietruszki
Pół kostki masła
sól i pieprz
Przygotowanie:
Cebula w piórka , pieczarki w plasterki i smażymy na dwóch łyżkach masła , sól i pieprz do smaku. Jak się ładnie podsmaży wyłączamy i dodajemy po łyżce śmietany francuskiej i sarepskiej oraz trzy łyżki śmietany 18% dobrze wszystko mieszamy.
Kroimy wołowine na cieniutkie plasterki 3-4 cm długie , roztapiamy dwie łyżki masła i wrzucamy mięso. Smażymy całość około 5minut i dodajemy brendy , klarujemy jeszcze z dwie minuty i dodajemy do pieczarek , mieszamy wszystko , posypujemy pietruszką i delektujemy się pysznością tego 15-to minutowego dania.
SMACZNEGO ja idę po dokładkę
Przepis dziecinnie prosty:
0,5 kg polędwicy wołowej
0,5 kg pieczarek
100ml Brendy 36%
1 łyzka musztardy francuskiej
1 łyżka musztardy sarepskiej
3 łyżki smietany 18%
1 cebula
Natka pietruszki
Pół kostki masła
sól i pieprz
Przygotowanie:
Cebula w piórka , pieczarki w plasterki i smażymy na dwóch łyżkach masła , sól i pieprz do smaku. Jak się ładnie podsmaży wyłączamy i dodajemy po łyżce śmietany francuskiej i sarepskiej oraz trzy łyżki śmietany 18% dobrze wszystko mieszamy.
Kroimy wołowine na cieniutkie plasterki 3-4 cm długie , roztapiamy dwie łyżki masła i wrzucamy mięso. Smażymy całość około 5minut i dodajemy brendy , klarujemy jeszcze z dwie minuty i dodajemy do pieczarek , mieszamy wszystko , posypujemy pietruszką i delektujemy się pysznością tego 15-to minutowego dania.
SMACZNEGO ja idę po dokładkę