07-01-2023, 16:26 PM
Jak docinałem gąbki z różnych kawałków, bo mi brakło z jednego, to potem zdarzało się, że jeden się zapadał do środka albo robiły się luki, bo się zapychały inaczej i się wyginał kawałek.
Polecam robić hamburgi na dwóch szynach na stronę, wtedy będzie sztywniejsza gąbka, a dodatkowo można też wziąć kawałek giętkiego plastiku i oddzielić gąbkę od piachu. Wtedy można wyciągać całą gąbkę do płukania w razie potrzeby, bez ryzyka, że piach zasypie wnętrze hamburga.
Polecam robić hamburgi na dwóch szynach na stronę, wtedy będzie sztywniejsza gąbka, a dodatkowo można też wziąć kawałek giętkiego plastiku i oddzielić gąbkę od piachu. Wtedy można wyciągać całą gąbkę do płukania w razie potrzeby, bez ryzyka, że piach zasypie wnętrze hamburga.