23-07-2012, 19:07 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-07-2012, 19:08 PM przez Robert M..)
A może schab- palce lizać?
1-1,5 kg schabu, zależnie od potrzeb jedzeniowych.
Schab nacinamy w plastry nie dokrojone do końca (tak mniej więcej co 1,5 cm), solimy, posypujemy ulubionymi przyprawami i sproszkowanymi grzybami (najlepiej borowiki). W powstałe kieszenie schabu wkładamy po plastrze żółtego sera i boczku (boczek jest opcją). Wkładamy do natłuszczonego żaroodpornego naczynia z pokrywką i czekamy około 1 godziny, aby przeszedł smakiem.
Po tym czasie wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 40 minut.
Gdy schab się piecze smażymy pieczarki pokrojone w plasterki na rumiano. Łączymy usmażone pieczarki z 1/2 litra śmietany kremówki i doprawiamy solą i pieprzem.
Po 40 minutach pieczenia zalewamy schab śmietana z grzybami i pieczemy w 150 stopniach kolejne 40 minut.
Zjadamy na ciepło lub zimno. Schab jest idealnie kruchy, wilgotny, bajeczny.
Pieczarki dodajemy także opcjonalnie Mogą być także kurki, albo - sama doprawiona śmietana.
Nie polecam używania "Polepszany". Najlepsze są naturalne zioła
Marta
1-1,5 kg schabu, zależnie od potrzeb jedzeniowych.
Schab nacinamy w plastry nie dokrojone do końca (tak mniej więcej co 1,5 cm), solimy, posypujemy ulubionymi przyprawami i sproszkowanymi grzybami (najlepiej borowiki). W powstałe kieszenie schabu wkładamy po plastrze żółtego sera i boczku (boczek jest opcją). Wkładamy do natłuszczonego żaroodpornego naczynia z pokrywką i czekamy około 1 godziny, aby przeszedł smakiem.
Po tym czasie wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 40 minut.
Gdy schab się piecze smażymy pieczarki pokrojone w plasterki na rumiano. Łączymy usmażone pieczarki z 1/2 litra śmietany kremówki i doprawiamy solą i pieprzem.
Po 40 minutach pieczenia zalewamy schab śmietana z grzybami i pieczemy w 150 stopniach kolejne 40 minut.
Zjadamy na ciepło lub zimno. Schab jest idealnie kruchy, wilgotny, bajeczny.
Pieczarki dodajemy także opcjonalnie Mogą być także kurki, albo - sama doprawiona śmietana.
Nie polecam używania "Polepszany". Najlepsze są naturalne zioła
Marta