29-10-2012, 11:39 AM
Ok, Twoja wola. Chociaż i tak nie rozumiem dlaczego z wiedzy powszechnej robisz tajemnice.
Wracając do tematu:
ja nie dzielę bakterii na te tylko złe i dobre, bo jest cała masa dobrych, które gdy jest okazja - osłabiona obronność ryby wywołana transportem, aklimatyzacją, stresem czy karmą, stają się złe ale nie chorobotwórcze bezpośrednio, ale pośrednio.
Inne bakterie mają ryby wód zasadowych, inne wód kwaśnych i wewnątrz tych wód także bywają inne. O morskich już nie wspominam.
Ze swojej strony napisałem jak to wiedzę i to mnie nie zawiodło.
Wracając do tematu:
ja nie dzielę bakterii na te tylko złe i dobre, bo jest cała masa dobrych, które gdy jest okazja - osłabiona obronność ryby wywołana transportem, aklimatyzacją, stresem czy karmą, stają się złe ale nie chorobotwórcze bezpośrednio, ale pośrednio.
Inne bakterie mają ryby wód zasadowych, inne wód kwaśnych i wewnątrz tych wód także bywają inne. O morskich już nie wspominam.
Ze swojej strony napisałem jak to wiedzę i to mnie nie zawiodło.