13-08-2013, 11:06 AM
Tyle czasu się Łojciec zbierał i teraz kiedy wymyślił (czyt. poskładał) przepis na coś pysznego to w końcu się ujawnię. Nie będę zanudzał pieczenia sernika , robienia tortu czy ciasta na pierogi (chociaż poznał bym wasze przepisy na ciasto na pierogi) ale chciałbym wam przedstawić mój przepis na "Zupę rybną"
Składniki:
-trzy dzwonki surowego Łososia
-jedna tusza np; morszczuk , Sola itp.
-dwie papryki czerwone
-jedna zółta
-jeden por
-10 pieczarek
-dwie większe marchewki
-natka pieruszki
-papryka słodka mielona
-papryka chili mielona
-zupa gulaszowa (knorr/winiary/amino)
-sos sojowy!!!
-sól
-pieprz
Przygotowanie:
Do garnka lejecie 2.5 litra wody i dodajemy pokrojona na 3-4 kawałki tuszę , wstawiamy na gaz i na małym ogniu (tak jak rosół) gotujemy. W tym czasie kroimy wedle uznania aczkolwiek nie za duże kawałki warzyw i dorzucamy do wywaru wszystkie warzywa i pieczarki. No i se gotujemy
Kiedy marchewka będzie pół miękka dolewamy wcześniej rozrobiona zupę gulaszową ( zupę rozrabiam z połową wody jaka jest napisana na torebce) Gotujemy 2-3 minutki i dodajemy przygotowanego Łosia tfu Łososia a zapomniałem jak przygotowanego ja każdy dzwonek oddzieliłem od skóry i ości i pokroiłem na kostki 2x2cm. I gotujemy jeszcze z 15-ście 20-dzieścia minut. w tym czasie przyprawiamy do smaku. Jak robiłem pierwszy raz po zakończeniu strasznie mi czegoś brakowało , siedziałem i myŚlałem i nagle bingo SOS SOJOWY tak to jest to , po dodaniu dwóch łyżeczek zupa była idealna
Zupa ta powstała po tym jak , siedząc na urlopie nad morzem spróbowałem we wszystkich smażalniach zupy rybne jakie oferowali i po analizie każdej z nich wybrałem coś co wydaje mi się najbardziej pyszną Życzę smacznego
A jak kiedyś jeszcze mi się będzie nudziło to napisze Wam przepis na ciasto do pierogów
Składniki:
-trzy dzwonki surowego Łososia
-jedna tusza np; morszczuk , Sola itp.
-dwie papryki czerwone
-jedna zółta
-jeden por
-10 pieczarek
-dwie większe marchewki
-natka pieruszki
-papryka słodka mielona
-papryka chili mielona
-zupa gulaszowa (knorr/winiary/amino)
-sos sojowy!!!
-sól
-pieprz
Przygotowanie:
Do garnka lejecie 2.5 litra wody i dodajemy pokrojona na 3-4 kawałki tuszę , wstawiamy na gaz i na małym ogniu (tak jak rosół) gotujemy. W tym czasie kroimy wedle uznania aczkolwiek nie za duże kawałki warzyw i dorzucamy do wywaru wszystkie warzywa i pieczarki. No i se gotujemy
Kiedy marchewka będzie pół miękka dolewamy wcześniej rozrobiona zupę gulaszową ( zupę rozrabiam z połową wody jaka jest napisana na torebce) Gotujemy 2-3 minutki i dodajemy przygotowanego Łosia tfu Łososia a zapomniałem jak przygotowanego ja każdy dzwonek oddzieliłem od skóry i ości i pokroiłem na kostki 2x2cm. I gotujemy jeszcze z 15-ście 20-dzieścia minut. w tym czasie przyprawiamy do smaku. Jak robiłem pierwszy raz po zakończeniu strasznie mi czegoś brakowało , siedziałem i myŚlałem i nagle bingo SOS SOJOWY tak to jest to , po dodaniu dwóch łyżeczek zupa była idealna
Zupa ta powstała po tym jak , siedząc na urlopie nad morzem spróbowałem we wszystkich smażalniach zupy rybne jakie oferowali i po analizie każdej z nich wybrałem coś co wydaje mi się najbardziej pyszną Życzę smacznego
A jak kiedyś jeszcze mi się będzie nudziło to napisze Wam przepis na ciasto do pierogów