[240] Naturalny polski biotop
|
29-11-2017, 12:39 PM
|
|||
|
|||
[240] Naturalny polski biotop
Dzień dobry państwu
![]() W lipcu założyłem na spontanie akwarium z jeziorem polskim. Wziąłem jedną rybkę od rybaków i za 5 min zakładałem akwarium. Stało od lipca do połowy listopada. Nawet z lodem na powierzchni wyglądało genialnie. Za rok na pewno powtórzę ten wyczyn ![]() Niestety nie mam zdjęć tego akwarium z powodu przerwy jaką musiałem zrobić w życiu. Mam tylko jedną fotkę fragmentu akwarium, którą pokażę jak znajdę. Tymczasem tak wyglądało założenie. Akwarium: 240l Kamienie: z jeziora Trzcina: z jeziora Drewno: z jeziora Woda: deszczówka z beczki Ryba: słonecznica - a przynajmniej tak mi powiedzieli Światło: słońce Filtracja: procesy naturalne Akwarium nie miało żadnej ingerencji z mojej strony. Napełniało się deszczówką i wylewało przez co samo robiło podmianę. Trzcina zarosła cały bok. Sinice zarosły kamienie i drewno. Liście, które same wpadały do akwarium tonęły i barwiły wodę. Akwarium było naprawdę piękne z czasem. Polecam każdemu kto chciałby spróbować coś takiego zrobić. Odwiedź mój kanał YT Odwiedź mojego Facebooka |
|||
29-11-2017, 13:01 PM
|
|||
|
|||
RE: [240] Naturalny polski biotop
Na pewno na wiosnę coś pozakładam. Akwaria puste są.
https://www.youtube.com/channel/UCsyT11b...pl9EdWFtnQ |
|||
29-11-2017, 14:07 PM
|
|||
|
|||
Uwielbiam takie projekty. Czekam na odsłonę tego akwariuma w przyszłym roku
![]() |
|||
29-11-2017, 16:58 PM
|
|||
|
|||
Super sprawa.
Jak temperatura spadnie do -10 to nie zamarznie cała woda w zbiorniku? |
|||
29-11-2017, 17:38 PM
|
|||
|
|||
RE: [240] Naturalny polski biotop | |||
29-11-2017, 17:55 PM
|
|||
|
|||
Faktycznie
![]() |
|||
30-11-2017, 00:39 AM
|
|||
|
|||
Piękne są takie projekty. Wszystko przede mną jak tylko z bloku wyjdę
![]() |
|||
30-11-2017, 01:24 AM
|
|||
|
|||
Za rok na pewno będzie trochę inaczej. Teraz dostałem rybkę i zrobiłem totalny spontan. Za rok trochę się przygotuję i więcej rybek dam
![]() Dzięki za wszystkie komentarze ![]() Odwiedź mój kanał YT Odwiedź mojego Facebooka |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości