Neoheterandria elegans
|
24-12-2017, 18:12 PM
|
|||
|
|||
RE: Neoheterandria elegans
"Rzadkie pielęgnice odchowuje się dwa razy, pierwszy i ostatni" ![]() |
|||
25-12-2017, 16:16 PM
|
|||
|
|||
Chcem je!
I miss the good old days. When everyone wasn't an overly sensitive pussy! - Clint Eastwood |
|||
25-12-2017, 16:20 PM
|
|||
|
|||
To dwa/trzy miesiące, bo samice już kotne i mogą być Twoje
![]() "Rzadkie pielęgnice odchowuje się dwa razy, pierwszy i ostatni" ![]() |
|||
25-12-2017, 19:13 PM
|
|||
|
|||
Neoheterandria elegans
Od ponad roku mam 1 samice. Dostałem razem z dwoma samcami które zginęły bez śladu. Raz udało mi się ściągnąć samca, ale ten również przepadł. Również jestem chętny na maluchy jak pojawi się jakiś przychówek
![]() Moje akwaria: Towarzyskie 650L | Regał 2x 126L + 2x 63L |
|||
23-01-2018, 23:08 PM
|
|||
|
|||
Ok, mogę się pozbyć kilku dorosłych sztuk, bo po pierwsze produkcja ruszyła, a po drugie najprawdopodobniej będę miał źródło, żeby kupić nową krew do przemieszania
|||
28-01-2018, 17:50 PM
|
|||
|
|||
Możliwe, że pod koniec lutego / początek marca będę jechał do łodzi na kilka dni. W drodze powrotnej mógłbym zajechać po kilka maluchów jeśli uda się zgrać termin i nie masz nic przeciwko.
Moje akwaria: Towarzyskie 650L | Regał 2x 126L + 2x 63L |
|||
28-01-2018, 18:27 PM
|
|||
|
|||
Jak będę w Zduńskiej Woli, a nie w Łodzi to nie ma sprawy
|||
19-03-2018, 09:37 AM
|
|||
|
|||
Neoheterandria elegans
Udało mi się zdobyć rybki na miejscu. Układ 2+3. Na razie trochę przestraszone, ale w dobrej kondycji
![]() Moje akwaria: Towarzyskie 650L | Regał 2x 126L + 2x 63L |
|||
28-03-2018, 12:20 PM
|
|||
|
|||
![]()
Witam wszystkich serdecznie,
Jestem nowym użytkownikiem forum a od 2 dni (na spółkę z synem) szczęśliwym posiadaczem 3 parek młodych Drobnotek ![]() Mam do kolegów pytanie. W akwa syna (56 l, ustabilizowany i gęsto zarośnięty, wgłębka, pistia, moczarka i co tam jeszcze chcesz) pływają z krewetkami RC oraz małym (9 szt) stadkiem borarek (głównie chyba brigitki i jedna merah). Wydaje się, że rybki doskonale się ze sobą dogaduję (od czasu do czasu jakaś Drobnotka nawet ławicuje razem z borarkami). Oprócz tego w akwa są jeszcze 2 otoski i 2 przylgi chinskie ale za dnia to się głównie chowają. Czy obecność innych ryb (nawet tak drobnych i łagodnych jak borarki) może wpłynąć negatywnie na rozmnażanie Drobnotek? Ktoś chyba podnosił ten temat? Ile żyją drobnotki? pozdrawiam Grzegorz |
|||
07-04-2018, 00:38 AM
|
|||
|
|||
Boraras będą w stanie zjadać narybek. Do tego to nie te parametry wody, one sa z kwasu, a Neoheterandie z twardszej wody.
U mnie produkcja ruszyła pełną parą ![]() "Rzadkie pielęgnice odchowuje się dwa razy, pierwszy i ostatni" ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości