• Witamy na forum akwarystycznym,
  • poświęconym wyłącznie najpiękniejszym
  • i najciekawszym rybom jakimi są pielęgnice.
  • Tylko tu porozmawiasz o pielęgnicach
  • z każdego zakątka świata,
  • znajdziesz ciekawe informacje,
  • uzyskasz pomoc ekspertów
  • i prawdziwych pasjonatów.
  • Pokaż swoje akwaria
  • i trzymane w nich pielęgnice.
  • Dziel się własnymi doświadczeniami.
Witaj! Logowanie Rejestracja


Title: Hikari plankton dla narybku

#5
Skład niby jest podany: proteiny surowe 48%, tłuszcz surowy 3%, włókna surowe 2%, popiół 18%, wilgotność 10%.
Ale poczekam na opinie fachowców z forum ;-)

Znalazłem jeszcze tylko taki opis:
"Specjalistyczny pokarm - Hikari Plankton - występuje w 3 granulacjach
Early, granulki do 0,2mm, start dla narybku mikroskopijnego
Middle, granulki 0,2-0,37mm, start dla narybku gatunków mało problematycznych oraz następny etap karmienia narybku mikroskopijnego.
Later, granulki do 0,37-0,61mm, następny etap pokarmowy dla już odchowanego i podrośniętego problematycznego narybku oraz start dla narybku większych gatunków np. pyszczaków.

Kompletny wolno tonący i unoszący się w toni pokarm w postaci kuleczek dla każdego rodzaju narybku słodkowodnego i morskiego, zoprojektowany tak by wykarmić nawet problematyczny w żywieniu najmniejszy mikroskopijny narybek, podział na trzy granulacje pomaga i ułatwia dozowanie w zależności od zaawansowania stadium rozwojowego narybku. Pokarm skutecznie stymuluje szybki wzrost, wzmacnia odporność na choroby, zwiększa witalność i chęć do żerowania. Plankton jest pokarmem naturalnym uzupełnionym witaminami. Jest bezpieczny dla równowagi biologicznej zbiornika.
Podczas karmienia podawać tyle aby rybki były w stanie zjeść w ciągu 2-3 minut, 5 do 8 razy w ciągu dnia.

Składniki; Mączka rybna, mąka pszenna, mączka z kryla, mączka sojowa, suszone drożdże piwne, mączka z suszonych wodorostów, spirulina, otręby ryżowe, czosnek, DL-metionina. Witamina A 9900 IU/kg, Witamina D3 1900 IU/kg, Witamina E 240 mg/kg, Siarczan miedzi 1.5 mg/kg.
Skład; Proteiny surowe 48%, tłuszcz surowy 3%, włókna surowe 2%, popiół 18%, wilgotność 10%."
375 l (panamensis, nanolutea, septemfasciata)
160 l (amatitlania nanolutea)
96 l (Apistogramma ortegai, ex. sp. "Papagei")
96 l (Apistogramma erythrura)
96 l (Apistogramma cf. ortegai ex. sp. "Pebas")
63 l (Apistogramma sp. alto tapiche)
63 l (Xiphophorus variatus La Laguna)

 
 
Odpowiedz
Podziękowania złożone przez:
  


Wiadomości w tym wątku
Hikari plankton dla narybku - przez jaca303 - 18-02-2013, 11:43 AM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Kris1984L - 18-02-2013, 12:33 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez jaca303 - 18-02-2013, 12:42 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Kris1984L - 18-02-2013, 13:18 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez jaca303 - 18-02-2013, 13:25 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez rufus - 18-02-2013, 15:39 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez jaca303 - 18-02-2013, 15:45 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Kris1984L - 18-02-2013, 15:47 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez rufus - 18-02-2013, 18:02 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez jaca303 - 19-02-2013, 08:53 AM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez wojtekr - 19-02-2013, 10:27 AM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Killifish - 19-02-2013, 21:53 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez rufus - 19-02-2013, 23:45 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez wojtekr - 19-02-2013, 22:01 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Killifish - 19-02-2013, 22:33 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Iku - 15-09-2013, 17:55 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Ruki - 20-02-2013, 00:03 AM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez rufus - 20-02-2013, 00:58 AM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Killifish - 20-02-2013, 00:11 AM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Killifish - 20-02-2013, 08:24 AM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez jaca303 - 20-02-2013, 09:28 AM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Sendog - 20-02-2013, 19:25 PM
RE: Hikari plankton dla narybku - przez Killifish - 16-09-2013, 06:01 AM

Skocz do:


Browsing: 1 gości