12-08-2022, 19:49 PM
Od dawna marzyłem, by móc założyć wątek w tym dziale i wreszcie mogę
Co prawda jeszcze nie mam się za bardzo czym pochwalić, ale właśnie dziś wreszcie dostałem pismo od Prezydenta miasta, że mam zgodę na wynajem pomieszczenia na wymarzony fischroom.
Kilka suchych info o lokalu ...
- wymiary dna lokalu 5m x 3 m
- wentylacja grawitacyjna
- oswietlenie sztuczne + okno
- media : prąd, woda, kanalizacja
- wyposazenie - na razie brak
To co mnie najbardziej cieszy, to bezpośredni dostęp do wody i kanalizacji, a jako, że za media place od m2 powierzchni to ma to ogromny wpływ na planowane zbiorniki
Mianowicie będą tam chyba same szkła z wodą RO
A w zbiorniku w domu zagoszczą centralsy.
Na tą chwilę mam do dyspozycji dwa małe zbiorniki 1 x 96 l i 1 x 54 l.
Jeśli ktoś z okolic ma na zbyciu jakieś szkło max do 200 l dajcie znać.
Nie planuje dużych zbiornikow bo i ryby będą z tych mniejszych. Na 99 % będzie to Afryka, czyli wszelkiej maści barwniaki. Czas i dostepnosc pokaże czym się to skończy.
Nie będę was na razie więcej zanudzal.
Postaram się systematycznie aktualizować postępy i będę bacznie śledził dział sprzedam/oddam w poszukiwaniu okazji na obsadę

Co prawda jeszcze nie mam się za bardzo czym pochwalić, ale właśnie dziś wreszcie dostałem pismo od Prezydenta miasta, że mam zgodę na wynajem pomieszczenia na wymarzony fischroom.
Kilka suchych info o lokalu ...
- wymiary dna lokalu 5m x 3 m
- wentylacja grawitacyjna
- oswietlenie sztuczne + okno
- media : prąd, woda, kanalizacja
- wyposazenie - na razie brak
To co mnie najbardziej cieszy, to bezpośredni dostęp do wody i kanalizacji, a jako, że za media place od m2 powierzchni to ma to ogromny wpływ na planowane zbiorniki

Mianowicie będą tam chyba same szkła z wodą RO

Na tą chwilę mam do dyspozycji dwa małe zbiorniki 1 x 96 l i 1 x 54 l.
Jeśli ktoś z okolic ma na zbyciu jakieś szkło max do 200 l dajcie znać.
Nie planuje dużych zbiornikow bo i ryby będą z tych mniejszych. Na 99 % będzie to Afryka, czyli wszelkiej maści barwniaki. Czas i dostepnosc pokaże czym się to skończy.
Nie będę was na razie więcej zanudzal.
Postaram się systematycznie aktualizować postępy i będę bacznie śledził dział sprzedam/oddam w poszukiwaniu okazji na obsadę

520 l - CA - P. panamensis + A. nanolutea + X. helleri Rio Jalapa
Fishhotel :
144 l - WA -A. thomasi F1
144 l - WA - P. kribensis "Lokunje" F1
144 l - CA - T. socolofi + P. salvatoris
96 l - WA - zbieranina
54 l - WA - N. transvestitus
+ Miejsce na coś nowego