Fundulopanchax amieti
|
31-10-2020, 15:38 PM
|
|||
|
|||
Fundulopanchax amieti
Śliczny i stosunkowo łagodny Fundulopanchax z Kamerunu. Ja posiadam lokalizację "Somakak" ale każda jest piękna
![]() Samce dorastają do 7cm, samice oczywiście trochę mniejsze. Co ciekawe, samice u tego gatunku szybciej rosną jako narybek- co zauważyłem u siebie, a potem jeszcze o tym przeczytałem w internecie ![]() Rozród nie jest dużym wyzwaniem wedle informacji jakie uzyskałem, co mam nadzieję potwierdzić lada dzień ![]() Dla parki myślę, że akwarium spokojnie może mieć wymiary 30x20x20cm jeżeli mamy doświadczenie z proporcami, jeżeli nie to bezpieczną opcją jest jakieś 25l dla haremu. U siebie mam 5 samców, oraz 2 samice. Patrząc po brzuchach samic oraz kolorach samców myślę, że powinny zacząć niedługo podchodzić do tarła. "Rzadkie pielęgnice odchowuje się dwa razy, pierwszy i ostatni" ![]() |
|||
30-11-2020, 00:22 AM
|
|||
|
|||
RE: Fundulopanchax amieti
Sparing samców
"Rzadkie pielęgnice odchowuje się dwa razy, pierwszy i ostatni" ![]() |
|||
11-12-2020, 00:27 AM
|
|||
|
|||
dwie minuty u amieti ![]() "Rzadkie pielęgnice odchowuje się dwa razy, pierwszy i ostatni" ![]() |
|||
09-01-2021, 14:28 PM
|
|||
|
|||
RE: Fundulopanchax amieti | |||
09-01-2021, 14:55 PM
|
|||
|
|||
W najbliższym czasie będą do wydania:
Fundulopanchax amieti "Somakak" Fundulopanchax intermittens "Tinto" Fundulopanchax gresensi "Takwai" Fundulopanchax marmoratus "Mbonge" Pachypanchax playfairii Oraz jedna parka Fundulopanchax sjoestedti “USA” ![]() "Rzadkie pielęgnice odchowuje się dwa razy, pierwszy i ostatni" ![]() |
|||
14-01-2021, 14:16 PM
|
|||
|
|||
Amieti to takie neony wśród proporczykowców
![]() Wyglądają niesamowicie nawet robiąc zdjęcie telefonem, szok "Rzadkie pielęgnice odchowuje się dwa razy, pierwszy i ostatni" ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości