13-11-2020, 10:05 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-11-2020, 10:06 AM przez skrzatekMK.)
Cześć,
Po przeczytaniu najnowszego magazynu Akwarium (6/2020) zaciekawił mnie sposób zabarwiania wody naowocnią orzecha włoskiego.
Czy używał ktoś tego? Jak to przygotować przed wsadzeniem do akwa lub szykowanej wody?
Na chwilę obecną zebrałem tego trochę z pod drzewa. Jest wilgotne i miękkie. Aktualnie zalałem na chwilę wrzątkiem (aby wybić ewentualne robaki itp.) i zostawiłem do wysuszenia. Po zalaniu wrzątkiem po chwili woda zrobiła się czarna . Ciekaw jestem, czy jak się ususzy to też tak będzie barwić.
Taka naowocnia była by fajną alternatywą dla szyszek olchy czy liści lub torfianki.
Ktoś używa tego?
Pozdrawiam
Po przeczytaniu najnowszego magazynu Akwarium (6/2020) zaciekawił mnie sposób zabarwiania wody naowocnią orzecha włoskiego.
Czy używał ktoś tego? Jak to przygotować przed wsadzeniem do akwa lub szykowanej wody?
Na chwilę obecną zebrałem tego trochę z pod drzewa. Jest wilgotne i miękkie. Aktualnie zalałem na chwilę wrzątkiem (aby wybić ewentualne robaki itp.) i zostawiłem do wysuszenia. Po zalaniu wrzątkiem po chwili woda zrobiła się czarna . Ciekaw jestem, czy jak się ususzy to też tak będzie barwić.
Taka naowocnia była by fajną alternatywą dla szyszek olchy czy liści lub torfianki.
Ktoś używa tego?
Pozdrawiam