06-03-2013, 16:25 PM
(05-03-2013, 23:27 PM)Janusz1966 napisał(a): Keramzyt który miał iść do filtra ok 8 l wsypałem do gara wlałem litr octu dolałem wody aby przykryć keramzyt tak z 4cm. Gotowałem kilka godzin potem stygnięcie jeszcze raz kilka godzin gotowania i stał do rana jakieś 8 - 10 godzin. Potem dwa razy gotowałem w kranówce po jakieś 1-2 godziny. Następnie 2 godziny gotowania w czystym RO. wylałem RO z gotowania zalałem czystym. Po ok 24 godzinach sprawdziłem i kicha straszna.odpuść sobie ten keramzyt. Za to co wydałeś na gaz/prąd -gotowanie- kupiłbyś porządne, porowate złoże.
A keramzyt u mnie po 10 latach /w zbiorniku filtra na zewnatrz) nadal zatwardza wodę (deszczówka) - co mi akurat odpowiada.
"Jeśli na tej planecie istnieje magia, można ją dostrzec w wodzie..." (LOREN EISELEY)