[14L] P. reticulata
|
20-01-2013, 17:47 PM
|
|||
|
|||
[14L] P. reticulata
Byłem w posiadaniu akwarium, które lezało już któryś rok i nie pełniło żadnej funkcji...
Ostatnio podczas prac porządkowych postawiłem je na chwile obok szafki DIY mojego 200L zbiornika dla Akar z maroni i mnie olśniło. Akwarium to pasowało idealnie na półkę! Wspaniały zbieg okoliczności ![]() Teraz trochę danych: Wymiary31x18x25cm Oświetlenie 30cm LED 4500K - więcej o niej nie wiem. Dostałem Filtracja Filtr hamburski napędzany Aquael Fan 1 Plus. Podłoże Mieszanka szarego i żółtego piachu Dekoracje Parę otoczaków Filtr to moje widzimisie. Nigdy nie miałem w zbiorniku filtra hamburskiego i chciałem takie coś wypróbować ![]() Myślę, że tego typu filtracja będzie bezpieczniejszą od zwykłego filtra wewnętrznego. Powinien on zapewnić większą stabilność biologiczną. Planowana obsada: Na start 2+3 P. reticulata WF Jeżeli ten skład okaże się za duży, to ogranicze go do 1+2. Problemu z młodymi nie będzie- głównym założeniem tego zbiornika będzie dostarczanie karmówki dla pielęgnic ![]() Wklejanie szybek Tutaj już z gąbką Chwila po zalaniu I znow kontraścik ![]() Pielęgnice moją pasją ![]() |
|||
20-01-2013, 18:42 PM
|
|||
|
|||
RE: [14L] P. reticulata
Wystrój bardziej pod Tanganikę niż pod gupiki.
![]() Nie udzielam porad na PW, od tego jest forum ![]() Ponad 1000l wody w obiegu, a w nim 12 gatunków ryb, z czego pielęgnic 7 pozdrawiam, Łukasz |
|||
20-01-2013, 18:54 PM
|
|||
|
|||
Co do wielkości zbiornika- nie wiem
![]() Jeżeli gupiki okażą się z czasem za duże na ten baniaczek, to dostaną inny, a w tym zamieszkają np Drobniczki lub Neoheterandie ![]() Co do aranżacji- co proponujesz Łukasz? Pielęgnice moją pasją ![]() |
|||
20-01-2013, 19:01 PM
|
|||
|
|||
Pozbyć się kamieni i w jakiś sposób zagospodarować dno- jakieś drobne korzenie, zielsko.
![]() Nie udzielam porad na PW, od tego jest forum ![]() Ponad 1000l wody w obiegu, a w nim 12 gatunków ryb, z czego pielęgnic 7 pozdrawiam, Łukasz |
|||
20-01-2013, 19:08 PM
|
|||
|
|||
Mogę wrzucić malutki chrust i liście.
![]() Pielęgnice moją pasją ![]() |
|||
20-01-2013, 20:35 PM
|
|||
|
|||
a może krewetki karłowate?
Ciemne podłoże, jakieś mchy, do tego red cherry małe akwarium cieszy oko ![]() ***************************** 1000l - Cyphotilapia Gibberosa Chaitiki Blue 240l - Cleithracara maronii w roślinnym 118l - BW - A. nijsseni F0 30l - Neocaridina heteropoda Red Cherry |
|||
20-01-2013, 21:27 PM
|
|||
|
|||
Już lece zmieniac podłoże
![]() Nie chce krewetek karłowatych. Prędzej pomyślałbym o wrzuceniu tutaj parki Cambarellusów, ale ciągle mam wątpliwości... Pielęgnice moją pasją ![]() |
|||
20-01-2013, 21:33 PM
|
|||
|
|||
Takie akwarium to nada się na rozród CPO, nie na ich stałe trzymanie. Samiec by nie dał żyć samicy.
Nie udzielam porad na PW, od tego jest forum ![]() Ponad 1000l wody w obiegu, a w nim 12 gatunków ryb, z czego pielęgnic 7 pozdrawiam, Łukasz |
|||
20-01-2013, 21:37 PM
|
|||
|
|||
Ja tam bym jednak zostawiła kamole ale faktycznie dodała syfu (patyczki czy cuś). Mi się tam ogólnie baniak podoba, jest mega prosty i naturalny
![]() Masz jakieś pytania? Pisz na forum ![]() ![]() |
|||
20-01-2013, 21:57 PM
|
|||
|
|||
Ruki, dzięki za podpowiedź.
![]() Pielęgnice moją pasją ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »