![]() |
Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - Wersja do druku +- Cichlidae.pl - podyskutujmy o pielęgnicach (https://cichlidae.pl) +-- Dział: Dyskusje ogólne (https://cichlidae.pl/forum-46.html) +--- Dział: Pozaakwarystycznie (https://cichlidae.pl/forum-32.html) +--- Wątek: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) (/thread-994.html) |
Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - Dawid - 02-11-2011 Pewnie wszyscy przeglądając strony internetowe natrafiacie na sceny i wypowiedzi budzące humor. Ja przynajmniej bardzo często, zwłaszcza na forach internetowych, rodzimych czy zagranicznych. Szczerze mówiąc, za często ![]() Oczywiście rozumiem, że każdemu może zdarzyć się jakiś błąd, lub niedostateczna ilość wiedzy - nikt z nas nie jest nieomylny - dlatego nie śmieje się z tych osób, tylko z sytuacji. Na początek rarytasy tylko z dzisiaj, tylko z jednego dnia: 1. z cyklu "Jak nie robić akwarium" Gość pyta co może jeszcze dołożyć do swojego akwarium: Cytat:Hej, kupiłem stado 110 neonów czerwonych, niestety za szybko przeszły z wody od hodowcy do mnie i padło ponad 60, hodowca w ramach "reklamacji" da mi za darmo 50 sztuk neona czerwonego, razem będzie stado 100 sztuk. 2. Gość wchodzi do działu "Gupiki" i pyta "Jak rozpocząć hodowle gubika", potem w każdym kolejnym poście dopytuje o ifnormacje o "gubiku". Ja rozumiem, że może się zdarzyć literówka, albo można nie znać nazwy. Ale żeby w dziale "Gupiki" uparcie debatować o "gubikach"? ![]() 3. Do działu profesjonalnej hodowli o tytule "Krzyżowanie i selekcja" wchodzi kobieta i pyta: Cytat:"Mam akwa 25L a w nim 4 gupikiNajlepsza jest odpowiedź moderatora: Cytat: "A czy ty myślisz, że my tu jesteśmy jasnowidze jacyś?" ![]() 4. Gość pyta jakiej odmiany są jego endlerki. Dostaje odpowiedź, że bez zdjęcia nie da się tego określić. Po czym wkleja zdjęcia samych samic ![]() Pewnie też trafiacie na podobne rzeczy, więc można tu się podzielić ![]() RE: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - dator - 03-11-2011 Dobre, dobre, szczególnie mnie wzruszył koleś od palet i neonów - ciekawe, co tam jeszcze upcha. A jak kiedyś założy większe akwa, to wykupi całego żywca z pobliskiego zoologa i trzech dalszych ![]() RE: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - Dawidziak - 03-11-2011 Gdzieś, kiedyś natknąłem się na wypowiedzi odnośnie leczenia rybek - jeden z akwarystów leczył swojego mieczyka krótkotrwałą kąpielą we wrzątku i o dziwo ryba ponoć przeżyła ![]() RE: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - piotrK - 03-11-2011 Może po prostu odkażał go po zakupie? ![]() RE: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - Dawid - 08-11-2011 Śmiać się czy płakać? ![]() RE: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - qbsztyk - 09-11-2011 (08-11-2011, 18:59 PM)Dawid napisał(a): Śmiać się czy płakać? Ło matko, ki diabeł, no śmieszne to nie jest ![]() RE: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - Dawid - 10-11-2011 Prawda jest taka, że te obie ryby mogą być wspólnie trzymane, ale nie w takim akwarium... A w akwarium publicznym. RE: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - qbsztyk - 10-11-2011 (10-11-2011, 15:32 PM)Dawid napisał(a): Prawda jest taka, że te obie ryby mogą być wspólnie trzymane, ale nie w takim akwarium... A w akwarium publicznym. No widzę, że nie ma się to jak obrócić w tym akwa. Co to za stwór jest w ogole?, bo gdzieś to widziałem, ale nie pamiętam. RE: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - Dawid - 10-11-2011 Gurami olbrzymi Osphronemus goramy, super ryba, nawet jako towarzystwo dla większych pielęgnic, tylko nie w takim akwarium... Pamiętam, że właściciel tej fotki był dumny, że ma u siebie "taki okaz" ![]() RE: Humor akwarystyczny: Czyli znalezione w sieci :) - dator - 10-11-2011 (10-11-2011, 17:06 PM)Dawid napisał(a): Gurami olbrzymi Osphronemus goramy, super ryba, nawet jako towarzystwo dla większych pielęgnic, tylko nie w takim akwarium... Pamiętam, że właściciel tej fotki był dumny, że ma u siebie "taki okaz" Występuje także pod nazwą - gurami właściwy. |