08-12-2019, 18:48 PM
08-12-2019, 21:00 PM
Nie da się zaszkodzić spiruliną, co najwyżej ryby po prostu tego nie zjedzą.
13-12-2019, 12:07 PM
Procentowa zawartość spiruliny w miksie może być bardzo różna i przez to niemożliwa do jednoznacznego/uniwersalnego określenia. Natomiast śmiało można przyjąć, że jest składnikiem jednym z wieli i nie dominującym.
Generalnie nie słyszałem o zatruciu spiruliną. Natomiast może ona powodować zbyt wczesna dojrzewanie płciowe dorastających ryb z rodziny piękniczkowatych. Należy w tej fazie rozwoju rybek wyeliminować z jadłospisu spirulinę.
Generalnie nie słyszałem o zatruciu spiruliną. Natomiast może ona powodować zbyt wczesna dojrzewanie płciowe dorastających ryb z rodziny piękniczkowatych. Należy w tej fazie rozwoju rybek wyeliminować z jadłospisu spirulinę.